Tehtävää

Kesä

Hyvien ulkoilumaastojen ja ympäristön nähtävyyksien lisäksi, kesä on kalastuksen ja melonna aikaa. Kalastukseen erinomaiset mahdollisuudet tarjoavat Äkäsjoen Suukosken oma rantamme, sekä n. 500 metrin päässä Muonionjoki. Äkäsjoen kosket, Äkäslompolosta lähtien, ovat luokitukseltaan helppoja koskia. Suukoski on joen vaativin koski, mutta sitä ennen on mahdollisuus rantautua ennen maantiesiltaa tai laskea koski Muonionjoelle asti. Muonionjoki tarjoaa myös erinomaiset melontaelämykset joko koskenlaskuun tai retkimelontaan.

Talvi

Talvikaudella lähimmät hiihtoladut ja laskettelurinteet löytyvät Ylläkseltä. Suosittuja hiihto- ja laskettelukohteita ovat myös Olos- ja Pallastunturit, jotka sijaitsevat n. tunnin ajomatkan päässä.
Moottorikelkkareittejä kulkee moneen suuntaan ja niille pääsee parhaiten Muonionjoen rantaa pitkin.

Liikuntasalissamme sujuu sateinenkin päivä

Lakatulla puulattialla varustetussa, 84m2:n liikuntasalissa on puolapuut ja koripallokorit, nyrkkeilysäkki sekä mahdollisuus lento- ja sulkapalloverkolle. Sali sopii erinomaisesti esim. tanssi- ja joogaharjoituksiin, sekä mitä erilaisimpiin toimintoihin. Liikuntasalilla on pituutta n. 12m, leveyttä n. 7m ja korkeutta n. 3,40m.

Melonta

Lähistöltä löytyy melontapaikkoja leppoisista järvimaisemista ja koskista vaativampiin koskipaikkoihin.
Vuokrattavana Winkkari 175, 2 penkkinen kanootti meloineen ja kelluntaliiveineen. Kuljetus haluttuun paikkaan järjestyy.

Lataa Äkäsjoen melontakartta (pdf) tästä
Lataa Kolarin kunnan muut melontareitit (pdf) tästä

Äkäsjoen Suukoski

Hannukaisenjärvi

Äkäslompolo

Frisbeegolf

Frisbeen koriin heittoa voit harjoitella omalla kentällämme, ennen siirtymistä Ylläksen tai Äkäslompolon vaativammille radoille.


Lumikenkäily, pulkkamäki ja potkukelkkailu

Kesäaikaisia lähiympäristön kävelykohteita voit talvella lähestyä mm. lumikengillä. Lumikengillä voit vaikka kiivetä ylös Ylläksen rinnettä. Pulkkamäkeen pääset vaikka omalla pihallamme ja lähiympäristön jää-/lumipintaiset tiet tarjoavat hyvät potkukelkkareitit.

Vuokrattavana tällä hetkellä mm.
- kahdet aikuisten lumikengät ja yhdet juniorien
- kaksi potkukelkkaa
- murtomaasuksia ja sauvoja (erilaisia)

Pihapelejä mm.
- mölkky
- kroketti
- tikanheitto