Nähtävää lähiympäristössä

Päivämatkan sisällä ympäristöstä löytyy runsaasti nähtävää ja elämyksiä niin kesällä kuin talvellakin, joista tässä joitakin poimintoja.
Meiltä saat mm. reittiohjeet erilaisiin omatoimisiin päiväretkiin omalla kulkuneuvolla.

Äkäsjoen vuolain koski, Suukoski, on lähin koski n. 220 metrin kävelymatkan päässä, jonka partaalle sijaitsee oma rantamme.
Lyhyen kävelymatkan päässä aukeaa myös muita huikeita näkymiä Äkäsjoelle, sekä Muonionjoelle jonka vastaranta on jo Ruotsin puolella.

Revontulet

Helmiäispilviä helmikuussa

Kaamospäivä

Kuu nousee juhannusyönä Kesängin takaa

Kuerlinkat

Mahtavat rotkot ja putoukset laavupaikkoineen n. 20:n kilometrin päässä.

Pakasaivo ja Kirkkopahta

Jyrkkäreunainen, kapea rotkojärvi, jota kutsutaan Lapin Helvetiksi. Jylhät reunat kohoavat jopa 50:n metrin korkeudelle vedenpinnasta. Paikalle pääsee helposti autolla ja näkymiä pääsee ihailemaan myös pyörätuolilla. Pakasaivolta n. kilometrin päässä sijaitseva Kirkkopahta on vanha lappalaisten uhripaikka.

Ylläs ja Äkäslompolo

Ylläksen maisematie

Vappu Ylläksellä


Ylläs gondoli vie huipulle myös kesäaikaan

Kesänkijärvi

Robin ja Jounin Kauppa

Äkäsmylly

Äkäsjoen alkupäässä sijaitsevan monihaaraisen putouksen haarassa sijaitseva entisöity, vanha kivimylly, jonne johtaa n. 400m:n helppokulkuinen polku. Myllyllä sijaitsee tulistelupaikka ja sesonkiaikoina avoinna oleva kahvila.

Äkäsaivo

Kallioseinämäinen kanjoni, jonka läpi virtaa kapea väylä Äkäsjokeen. Saivon äärellä kohoaa 10m leveä ja 30m korkea seitakivi, joka on saamelaisten vanha palvonta- ja uhripaikka. Äkäsaivolla on 3:n kilometrin pituinen, helppokulkuinen luontopolku tulistelupaikkoineen ja -kotineen.

Linkupalon tulivuoripuisto

Puisto on ainutlaatuinen nähtävyys Suomen oloissa. Maastossa näkyy yli kaksi miljardia vuotta sitten paikalla purkautuneen tulivuoden hyvin säilyneitä jäänteitä. Puiston läpi kulkee 1,5km:n mittainen pitkospuupolku, joka kulkee jo sinällään vaihtelevien suomaisemien läpi. Pysäköntipaikalla on kota tulisteluun.

Aakenus Pyhäjärvi

Aakenus tunturin ympäristö on suosittu retkeilykohde. Pyhäjärven rannalla sijaitsevat laavu ja kota, sekä suuri pysäköintialue. Vastakkaisella puolella Totovaara, josta lähtevät lähimmät reitit tunturiin.

Äijäkoski

N. 40km Muonion suuntaan, on mahtava ja yksi vuolaimpia Muonionjoen koskia. Kosken kohdalla on suuri pysäköintialue, jolta johtaa n. 50m:n lankkupolku kosken jyrkkäreunaiselle, aidatulle partaalle. Alajuoksulta löytyy tulisteluun laavu.

Pallas

Pallas on hotelleineen on yksi vanhimpia Lapin retkeilykohteina. Korkein huippu, Taivaskero, kohoaa 809:n metrin korkeuteen. Huipulla on sytytetty Helsingin Olympialaisten tuli v. 1952.

Keimiöniemen kalamajat

Jerisjärven Keimiöniemen rannalla sijaitsee rivissä toistakymmentä kalamajaa aittoineen. Vanhimmat majat ovat peräisin 1700-luvulta ja majat ovat edelleen kalastajien käytössä. Pysäköintipaikalta kävelymatkaa majoille on 200-300m.

Levi

N. tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Levillä, löytyy nähtävää ja tehtävää kaikkina vuodenaikoina. Levin huipulle pääsee gondolihissillä ja melkein huipulle asti omalla autolla.